GROOT KABEL

Foyingaweg 57

9293 LR Kollumerpomp

Tel: 0511-408817

Mobiel: 06-27284612

www.grootkabel.nl

Info@grootkabel.nl

 

Start ] Boerderij ] Melkschapen ] [ Schapenkaas ] Biologisch ] Winkel & Excursies ] Cursussen ] links ]

 

 

Schapenkaas

De melk wordt op het bedrijf verwerkt tot verschillende soorten schapenkaas. Naast naturel wordt er ook kaas gemaakt met verschillende soorten kruidenmelanges. De grootte van de kazen varieert van 350 gram tot 5 kilo. Schapenkaas is rijk aan Vitamine A, B en C en heeft hiervan veel hogere gehalten dan koeien- en geitenkaas. Vooral vitamine B13 (Orootzuur) is uniek. Dit staat bekend als gunstig voor maag en darmflora. De kaas is licht verteerbaar en geschikt voor mensen met koemelkallergie.

Bij de productie wordt veel aandacht besteed aan hygiŽne, waardoor een hoogwaardig product wordt verkregen. Het COKZ (Stichting Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel) heeft een erkenning aan ons bedrijf verleend. Dat wil zeggen dat inspecties worden uitgevoerd om vast te stellen of aan de gestelde eisen wordt voldaan.

Schapenkaas is breed te gebruiken. Jonge en Jong belegen schapenkaas is mild en romig van smaak. Als de kaas langer wordt gerijpt is de smaak typerend (schaapachtig) en wordt zeer gewaardeerd door liefhebbers van karaktervolle kaas. De kaas wordt o.a. verkocht in de winkel op het erf.